0
12 oktober, 2015

Byggnadsvårdens Konvent 2015!

Byggnadsvårdens konvent genomfördes för 3:e gången och nu åter i Sverige. Tanke är att det sker varje år, varvat mellan Sverige och Norge. Konventet höll till i Dacapo´s fantastiska lokaler, där nästan varje lokal innehöll en aktivitet!

_MAP5210-copy

_MAP5207n

Undertecknad var på konventet i Mariestad, 30/9-2/10, där ca 450 personer från Sverige, Norge och Danmark deltog i ett massivt program. Föreläsningar varvades med workshops från morgon till sen eftermiddag. Och det var mycket intressant som pågick samtidigt, bl a en kurs i ramverkstimring med Johannes Kästel.

Johannes undervisar!
Johannes undervisar!

Det kändes som om alla föreläsningar drog fulla hus! Och det är klart, 450 personer på samma plats!!

_MAP5224-copy

En stor del av nätverkandet är just att man träffar människor från när och fjärran och framför allt så får man reda på vad som händer, när och var någonstans!

Under konventet uppmärksammades moderna vattenbaserade färger i media och debatten tog fart i korridorerna:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6268287

Det känns som om byggnadsvården är lite mera på g just nu och även det sunda byggandet!

Träff i Östersund hösten 2015

I Jämtland kommer vi att arrangera en nätverksträff i November där bl a Henrik Larsson från Hantverkslabbet kommer och berättar om det nationella nätverkandet osv. Vi försöker också få hit någon som berättar något intressant. Det kommer att finnas fika!

Förslag på workshop

Tillsammans med Anders Sinegube och Björn Olofsson från Jamtli började vi skissa på en happening med tjärbränning på Jamtli. Återkommer med program längre fram.

Bli medlem!

Du som är företagare, representerar kommunen eller äger en kulturhistorisk fastighet. Du som är intresserad av ett sunt och miljöriktigt byggande: Gå med i nätverket! Titta in under fliken ”Bli medlem”.

Varmt välkommen!

Comments & Reviews

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.