Sprutisolering på Jamtli med Isocell!

Tillsammans med ”Åre Timmerhus” isolerades bagarstugan på Jamtli, där äldre gullfiber byts ut mot cellulosa, Isocell, som sprutas på plats. Cellulosan och träfiber har fantastiska egenskaper och har alltid haft det men det lever lite i skymundan. Vi känner dock att det är på gång och människor vill ha giftfritt i sina hem och dessutom material som vi vet är bra. Ångbromsen vi använder är diffusionsöppen, trådförstärkt papp. Att Iscocell dessutom tillverkas av returpapper i fabriken i Tibro, känns extra bra!

Den första celluslosaisoleringen som undertecknad känner till är från slutet av 1700 i presidenten Thomas Jeffersons egna hem Monticello, som isolerades med gammal tidningspapper!

Läs gärna mera på Isocells hemsida om olika isoleringar i cellulosa. Det finns t ex skivor som den gamla ”Tretexskivan”, som är utmärkt att tilläggsisolera med, i tjocklekar upp till 200mm.

 

Isak Stålenhag, Åre Timmerhus och Kristoffer Andersson, Isocell Sverige, visar olika konstruktioner där vissa går att lerklina på. Mycket intressant!

Mats Almlöf, ordförande

Tagged with: , , , , , , ,

Comments & Reviews

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.